Alla inlägg den 28 maj 2011

Av Toadie - 28 maj 2011 20:21

 

Adlibris sa:

Blodigt Alvar! Tredje kriminalromanen i Johan Theorins succéserie från Öland

Genom kalkstenen vid den öländska kusten löper blodläget, ett mörkrött stråk som förr sades vara förstenat blod från en strid mellan trollen inne i berget och älvorna på alvaret.

Ovanför klippkanten vid det övergivna stenbrottet i byn Stenvik står nybyggda lyxvillor sida vid sida med stenhuggarnas små baracker.

Vid påsk, när snön smält, får flera av husen nya invånare som flyttar in och måste lära sig att komma överens. Men grannsämjan fungerar inte alltid som det är tänkt och svartsjuka och misstänksamhet börjar gro bakom husväggarna. Den här våren kommer flera personers liv att förändras för alltid.

Blodläge är den tredje fristående spänningsromanen av Johan Theorin. Liksom föregångarna Skumtimmen ochNattfåk är det en berättelse om konflikter mellan gammalt och nytt, mellan öbor och fastlänningar, mellan traditioner och turism, och om hur nästan bortglömd folktro bryter in i det moderna samhället.


Jag sa:

Johans Theorins tredje bok sas vara bäst, men det tycker jag faktiskt inte. Jag tycker att både den första och andra var bättre. Den här kändes lite panikartad både i handlingen om älvor, troll, relationer, porr och mord. Dessutom tycker jag att upplösningen blev alldeles för abrupt. Det kändes nästan som att Johan skrivit boken mot en alldeles för snäv deadline.

Nåväl. Jag tycker om Öland och jag älskar att få följa med i dess karga skildring. Det har pratats om en fjärde bok, och även om jag inte föredrog Blodläge, så ser jag väldigt fram emot att få ladda ned den i min iPad :-)

  


 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards